Przewodnik kulinarny Chiny

Przewodnik kulinarny Chiny

  • Producent: Pascal
  • Rok produkcji: 2008
  • ISBN: 978-83-7513-156-7
  • Ilość stron: 160
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 36,60 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 36,60 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Przewodnik kulinarny Chiny - `

Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego ?Chiny? jest Paweł Albrzykowski, mistrz, nauczyciel, wybitny znawca kuchni orientalnych, autor felietonów i książek poświęconych kuchni chińskiej. Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Chin, jak Pekin, Szantung, Jiangsu i Zhejiang, Szanghaj, Syczuan, Guangdong, Yunnan. Uwalniamy w wyobraźni zapach imbiru czy sosu sojowego, smak bułeczek baozi z mięsnym farszem, smażonego ryżu z Yang chow, kurczaka Gong Bao... Jesteśmy tam.

Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.


Szczegóły: Przewodnik kulinarny Chiny - `

Tytuł: Przewodnik kulinarny Chiny
Autor: `
Producent: Pascal
Kod paskowy: 9788375131567
ISBN: 978-83-7513-156-7
Rok produkcji: 2008
Ilość stron: 160
Oprawa: Twarda


Recenzje: Przewodnik kulinarny Chiny - `

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×