Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

Książka

Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

  • Wydawnictwo: Znak Koncept
  • Rok wydania: 2022
  • ISBN: 9788324082957
  • Ilość stron: 160
  • Format: 16.5 x 23.4 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-25)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 56,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 56,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata - Lökki

Zostań hodowcą bąbelków!



Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu.



Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki.



Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi – wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia.



Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lökki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą.



To prostsze, niż myślisz!


Szczegóły: Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata - Lökki

Tytuł: Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
Autor: Lökki
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324082957
Tłumacz: Nowakowska Justyna
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 160
Format: 16.5 x 23.4 cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata - Lökki

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: