Kuchnia Dantego
Alfredo Boscolo, Leonardo Masi
Kuchnia Dantego
Alfredo Boscolo, Leonardo Masi
- Wydawnictwo: Nisza
- Rok wydania: 2022
- ISBN: 9788366599406
- Ilość stron: 212
- Oprawa: Twarda
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Kuchnia Dantego - Alfredo Boscolo, Leonardo Masi
Trudno w dzisiejszych czasach powiedzieć coś oryginalnego o kuchni, okazuje się bowiem, że wszyscy gotują i że koniecznie muszą podzielić się swoimi osiągnięciami, pisząc książkę kucharską.
Na temat kuchni włoskiej jest prawdziwy wysyp literatury wszelkiej maści. Tytuły są dopasowane do włoskich stereotypów, przywołują kuchnię mamy (mamma), babci (nonna), domu (casa). Miło, ciepło, domowo, zdrowo. W tym całym zgiełku są co prawda jakieś rozanielone niewiasty, które twierdzą, że ich kuchnia pachnie bazylią, ale mniejsza z tym.
Prawdziwą sensacją okazuje się sam Dante Alighieri, który wychodzi z krzaków na Polu Mokotowskim w Warszawie?. I tu się zaczyna Kuchnia Dantego.
Jestem bardzo wdzięczna Leonardowi Masi, Alfredowi Boscolo i Pawłowi Bravo za ten prawdziwy i kompetentny głos o kuchni włoskiej, za poczucie humoru nie stłumione przez poprawność polityczną, za używanie pewnego toskańskiego przekleństwa, które rozgrzewa moje serce.
Za stworzenie po prostu dzieła kultury.
Tessa Capponi-Borawska
Szczegóły: Kuchnia Dantego - Alfredo Boscolo, Leonardo Masi
Tytuł: Kuchnia Dantego
Autor: Alfredo Boscolo, Leonardo Masi
Wydawnictwo: Nisza
ISBN: 9788366599406
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 212
Oprawa: Twarda
Redakcja: Krystyna Bratkowska, Paweł Bravo