Kuchnia śląska A4 BR w.2022

Kuchnia śląska A4 BR w.2022

  • Producent: Astrum
  • Rok produkcji: 2022
  • ISBN: 9788367250108
  • Ilość stron: 308
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 150,01 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 150,01 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kuchnia śląska A4 BR w.2022 - Barbara Jakimowicz-Klein

Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. Najwyższy czas to zmienić. Z Kuchnią śląską Barbary Jakimowicz-Klein nie będzie to trudne. W swojej książce daje ona reprezentatywny przegląd potraw charakterystycznych dla regionu Śląska, opisuje zwyczaje i praktyki kulinarne oraz - co wyjątkowe i chyba najważniejsze - dokładnie i z dużą znajomością przedmiotu przedstawia zioła przyprawowe stosowane w kuchni śląskiej. To niewątpliwy atut tej publikacji.

Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada, że zaliczana do ciężkostrawnych tradycyjna kuchnia śląska niekoniecznie musi być szkodliwa. I że umiejętne dodawanie ziół i przypraw do potraw może podnieść ich zdrowotność (poprawiają przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń w obrębie układu pokarmowego) nie ujmując niczego ze smaku i urody przysmaków śląskich. Wszak "zioła w kuchni, to zdrowie w sercu". Przyprawy można stosować dowolnie, w zależności od własnych preferencji smakowych i stanu zdrowia. Bez względu jednak na to, jak je wykorzystamy, z pewnością pozytywnie wpłynie to na nasze zdrowie i samopoczucie. Słowem, będzie i smacznie, i zdrowo! I o to w smakach kuchni śląskiej chodzi. Smacznego!



Szczegóły: Kuchnia śląska A4 BR w.2022 - Barbara Jakimowicz-Klein

Tytuł: Kuchnia śląska A4 BR w.2022
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Producent: Astrum
ISBN: 9788367250108
Rok produkcji: 2022
Ilość stron: 308


Recenzje: Kuchnia śląska A4 BR w.2022 - Barbara Jakimowicz-Klein

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×