Francuska kuchnia Podróże kulinarne Tradycje smaki potrawy
Francuska kuchnia Podróże kulinarne
Tradycje smaki potrawy
- Wydawnictwo: RZECZPOSPOLITA
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 978-83-89840-56-1
- Ilość stron: 144
- Format: 24.0x01.7cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Francuska kuchnia Podróże kulinarne
Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata.
Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy.
Każdy tom serii podzielony został na pięć działów:
"Palcem po mapie..." - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce
"Z historią w tle..." - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach
"Na talerzu..." - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów
"Wokół stołu..." - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych
oraz "Polecane przepisy..." - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni.
Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych "Autralian Women's Weekly". Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.
Szczegóły: Francuska kuchnia Podróże kulinarne
Tytuł: Francuska kuchnia Podróże kulinarne
Podtytuł: Tradycje smaki potrawy
Wydawnictwo: RZECZPOSPOLITA
Kod paskowy: 9788389840561
ISBN: 978-83-89840-56-1
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 144
Format: 24.0x01.7cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.41 kg