Nutrigenomika
Agata Chmurzyńska
Nutrigenomika
Agata Chmurzyńska
- Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Rok wydania: 2022
- ISBN: 9788301223359
- Ilość stron: 252
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Nutrigenomika - Agata Chmurzyńska
Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie genów, a z drugiej ? sposób, w jaki różnorodność genów kształtuje reakcję organizmu na składniki pokarmowe, a tym samym wpływa na prawdopodobieństwo wystąpienia określonych cech.
Przekazujemy Państwu nowoczesny podręcznik opisujący oddziaływanie żywności na organizm człowieka na poziomie zarówno komórkowym, jak i molekularnym. Książka przedstawia, w jaki sposób genetyczne, a przez to biochemiczne i fizjologiczne, właściwości organizmu wyznaczają możliwości wykorzystania składników pokarmowych i co z tego wynika dla zdrowia człowieka. Publikację dedykujemy studentom dietetyki, już pracującym zawodowo dietetykom i wszystkim zainteresowanym interdyscyplinarnymi zagadnieniami, które dotyczą funkcjonowania ludzkiego organizmu. Kierujemy ją również do studentów kierunków medycznych i biotechnologicznych.
Szczegóły: Nutrigenomika - Agata Chmurzyńska
Tytuł: Nutrigenomika
Autor: Agata Chmurzyńska
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301223359
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 252
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka