Kuchnia japońska TW w.2022
Adam Wieczorek
Kuchnia japońska TW w.2022
Adam Wieczorek
- Producent: Astrum
- Rok produkcji: 2022
- ISBN: 9788367250306
- Format: 210x150 mm
Niedostępna
Opis: Kuchnia japońska TW w.2022 - Adam Wieczorek
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!
Szczegóły: Kuchnia japońska TW w.2022 - Adam Wieczorek
Tytuł: Kuchnia japońska TW w.2022
Autor: Adam Wieczorek
Producent: Astrum
ISBN: 9788367250306
Rok produkcji: 2022
Format: 210x150 mm
Recenzje: Kuchnia japońska TW w.2022 - Adam Wieczorek
Informacje:
Inne pozycje tego autora: Adam Wieczorek (8)
- Trwajcie mocni w wierze (Pax) - Twarda
- Panorama współczesnej filozofii (Wydawnictwo Naukowe PWN) - Miękka
- Peron literacki Antologia (Krywaj) - miękka
- Moje najważniejsze 90 minut (SQN - Sine Qua Non) - Twarda
- Zew Cthulhu: Dwie z Tysiąca BLACK MONK (Black Monk) -
- Peron literacki dla Ani (Krywaj) - Miękka
- Glatz (SQN - Sine Qua Non) - Miękka ze skrzydełkami
- Urban. Biografia (Znak) - Twarda