Kuchnia japońska TW w.2022
Adam Wieczorek
Kuchnia japońska TW w.2022
Adam Wieczorek
- Producent: Astrum
- Rok produkcji: 2022
- ISBN: 9788367250306
- Format: 210x150 mm
Niedostępna
Opis: Kuchnia japońska TW w.2022 - Adam Wieczorek
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Astrum
ul.Norwida 19/6
50-374 Wrocław (Polska)
tel: 733468895
email: l.tkaczyk@astrum.wroc.pl
Szczegóły: Kuchnia japońska TW w.2022 - Adam Wieczorek
Tytuł: Kuchnia japońska TW w.2022
Autor: Adam Wieczorek
Producent: Astrum
ISBN: 9788367250306
Rok produkcji: 2022
Format: 210x150 mm