Hildegardowa Kuchnia Polska w.2
Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie
Hildegardowa Kuchnia Polska w.2
Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie
- Producent: Polskie Centrum św. Hildegardy
- Rok produkcji: 2022
- ISBN: 9788361046462
- Ilość stron: 512
Niedostępna
Opis: Hildegardowa Kuchnia Polska w.2 - Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie
Słynne Hipokratesowe zdanie: Niech twoje pożywienie będzie twoim lekarstwem, a twoje lekarstwo niech będzie pożywieniem to nic innego jak postulat zdrowego, racjonalnego odżywiania. () Szesnaście wieków po Hipokratesie, w dojrzałym średniowieczu, ciesząca się sławą niemieckiej Sybilli i prorokini św. Hildegarda z Bingen przeniknęła i opisała tajemnice stworzenia, których wykorzystanie w praktyce pozwala postulat Hipokratesa realizować w sposób dosłowny.
Na ponad 500 stronach książki czytelnik znajdzie wiadomości niezbędne do prowadzenia kuchni zgodnie z Hildegardową szkołą zdrowego odżywiania, uwzględniające uwarunkowania polskiej tradycji kulinarnej: wiadomości ogólne, opisy produktów spożywczych (również tych problematycznych i ich zamienniki), zasady spożywania posiłków, racjonalne jadłospisy i rygorystyczne wersje diety, propozycje menu okolicznościowych, kuchenną apteczkę, a przede wszystkim mnóstwo przepisów na smaczne, proste dania. Każdy przepis opatrzony jest ilustracją przy czym nie są to fotografie studyjne a każda z potraw na zdjęciu jest wykonana przez autorki książki.
Połączenie teorii i praktyki, wiedzy i doświadczenia autorek, tradycyjnej polskiej kuchni z zasadami diety według św. Hildegardy czyni z Hildegardowej kuchni polskiej wyjątkowe, pięknie ilustrowane, praktyczne kompendium i książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju.
Szczegóły: Hildegardowa Kuchnia Polska w.2 - Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie
Tytuł: Hildegardowa Kuchnia Polska w.2
Autor: Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie
Producent: Polskie Centrum św. Hildegardy
ISBN: 9788361046462
Rok produkcji: 2022
Ilość stron: 512