Kuchnia prawosławna
Rużinska Tatiana
Kuchnia prawosławna
Rużinska Tatiana
- Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 978-83-7404-877-4
- Ilość stron: 232
- Format: 12.5x18.7 cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Kuchnia prawosławna - Rużinska Tatiana
"Aż 350 tradycyjnych przepisów kuchni rosyjskiej
* pyszne przekąski ? wśród nich ogórki faszerowane z grzybami
* doskonałe dania rybne ? m.in. karp zasmażany z pomidorami
* coś dla łasuchów ? miodowe krążki i bułeczki z agrestem
Kulinarna tradycja w najlepszym wydaniu! Rosyjskie arcydzieła mogą już wkrótce zagościć na Twoim stole. Przygotuj słynne rosyjskie bliny ? ziemniaczane, z kaszy manny, z dżemem, z kapustą, na zakwasie... Jeśli jesteś wegetarianinem, zwróć uwagę na dziesiątki dań, którymi wyznawcy prawosławia raczą się podczas postów. Są tu pierogi z dynią, kabaczki po rosyjsku, kotlety z selera i grzybów, ryby w sosie, w galarecie i zapiekane. Jeśli lubisz potrawy mięsne, również się nie zawiedziesz ? skosztuj kurczaka z suszonymi śliwkami lub zapiekanego w śmietanie. Poznaj też bogactwo wschodnich zup ? jest wśród nich nawet zupa jagodowa! ? i ciast z paschą pistacjową na czele."
Szczegóły: Kuchnia prawosławna - Rużinska Tatiana
Tytuł: Kuchnia prawosławna
Autor: Rużinska Tatiana
Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Kod paskowy: 9788374048774
ISBN: 978-83-7404-877-4
Język oryginału: ROSYJSKI
Tłumacz: Korniluk Taisa
Języki: POLSKI
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 232
Format: 12.5x18.7 cm
Oprawa: Twarda