Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty
Klaudia Puchałka
Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty
Klaudia Puchałka
- Wydawnictwo: SBM
- Rok wydania: 2022
- ISBN: 978-83-8222-612-6
- Ilość stron: 192
- Format: 16.5 x 24.0 cm
- Oprawa: Twarda
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty - Klaudia Puchałka
Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy?Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji na Dzień Matki, walentynki czy Halloween. Autorka daje szczegółowe wskazówki, jak przygotować ozdoby z masy cukrowej, izomlatu, marcepanu, żelatyny czy czekolady oraz jak złożyć tort, wytynkować jego poszczególne warstwy, a następnie misternie ozdobić. Podpowiada też jak we własnej kuchni urządzić pracownię zdobniczą z prawdziwego zdarzenia oraz podaje sprawdzone przepisy na różne okoliczności. Całość jest ilustrowana zdjęciami, na których pokazane są etapy dekorowania oraz gotowe realizacje.
Szczegóły: Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty - Klaudia Puchałka
Tytuł: Zdobienie kulinarne. Ciasta, torty, tarty
Autor: Klaudia Puchałka
Wydawnictwo: SBM
Kod paskowy: 9788382226126
ISBN: 978-83-8222-612-6
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 192
Format: 16.5 x 24.0 cm
Oprawa: Twarda