Italia na talerzu
Francois-Regis Gaudry
Italia na talerzu
Francois-Regis Gaudry
- Wydawnictwo: Znak Koncept
- Rok wydania: 2022
- ISBN: 9788324083497
- Ilość stron: 464
- Format: 24.0 x 32.8 cm
- Oprawa: Twarda
Jutro (poniedziałek 2024-11-25)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Italia na talerzu - Francois-Regis Gaudry
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej. Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.
- Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
- Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
- Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
- Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
- Czy gnocchi można jeść również na deser?
Szczegóły: Italia na talerzu - Francois-Regis Gaudry
Tytuł: Italia na talerzu
Autor: Francois-Regis Gaudry
Wydawnictwo: Znak Koncept
Seria: Na talerzu
ISBN: 9788324083497
Tłumacz: Weksej Aleksandra
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 464
Format: 24.0 x 32.8 cm
Oprawa: Twarda