Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

,

Książka

Organizacja pracy w hotelarstwie część 1
podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

,

  • Wydawnictwo: Rea
  • Rok wydania: 2010
  • ISBN: 9788371419751
  • Ilość stron: 154
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 33,80 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 33,80 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 - Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata

Organizacja pracy w hotelarstwie podręcznik przeznaczony jest dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Materiał został podzielony na dwie części.



W części pierwszej zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju. zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych. Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.



W części drugiej będą omówione głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpraca z biurami podróży oraz przedstawiona zostanie charakterystyka parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.



Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.


Szczegóły: Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 - Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata

Tytuł: Organizacja pracy w hotelarstwie część 1
Podtytuł: podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa
Autor: Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788371419751
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 1

MEN: 07/2008
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 154
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.266 kg


Recenzje: Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 - Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×