Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2

,

Książka

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2

,

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Rok wydania: 2022
  • ISBN: 9788301222864
  • Ilość stron: 620
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 119,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 119,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2 - Grzymisławski Marian, Moszak Małgorzata

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.



Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.


Szczegóły: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2 - Grzymisławski Marian, Moszak Małgorzata

Tytuł: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2
Autor: Grzymisławski Marian, Moszak Małgorzata
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301222864
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 620
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Tom 2 - Grzymisławski Marian, Moszak Małgorzata

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Grzymisławski Marian, Moszak Małgorzata (1)