Czekolada. Szkoła cukiernictwa
Czekolada. Szkoła cukiernictwa
- Wydawnictwo: Jedność
- Rok wydania: 2022
- ISBN: 9788381444484
- Ilość stron: 432
- Format: 23.0 x 29.0 cm
- Oprawa: Twarda
Jutro (środa 2024-11-06)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Czekolada. Szkoła cukiernictwa
Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje oraz trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały pięknymi fotografiami.
Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.
Dodatkowo książka zawiera słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.
Odbiorcy:
- osoby, które uwielbiają czekoladę we wszelkiego rodzaju słodkościach
- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
- a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez wielkie klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę:
- zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
- wszystkie przepisy są oparzone pięknymi fotografiami
- dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
- zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci
Szczegóły: Czekolada. Szkoła cukiernictwa
Tytuł: Czekolada. Szkoła cukiernictwa
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788381444484
Tytuł oryginału: Petit Larousse du Chocolat Le Cordon Bleu
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Banach Magdalena
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 432
Format: 23.0 x 29.0 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 2.08 kg