Przewodnik kulinarny Indie
Agnihotri Anita
Przewodnik kulinarny Indie
Agnihotri Anita
- Wydawnictwo: Pascal
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788375132595
- Ilość stron: 160
- Format: 24.1x24.2cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przewodnik kulinarny Indie - Agnihotri Anita
Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego Indie jest Anita Agnihotri, była Miss Indii oraz założycielka i właścicielka istniejącej od 13 lat znanej restauracji Bombay w Szczecinie, której zdjęcia zdobią karty książki. Anita Agnihotri odkrywa przed nami pełne przypraw i kolorów Indie, bowiem jedzenie w tym kraju to nie tylko smak i zapach ale także kolor. Oglądając zdjęcia potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Indii, jak Kaszmir, Pendżab, Radżastan, Delhi...
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.
Szczegóły: Przewodnik kulinarny Indie - Agnihotri Anita
Tytuł: Przewodnik kulinarny Indie
Autor: Agnihotri Anita
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788375132595
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 160
Format: 24.1x24.2cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg