Przewodnik kulinarny Japonia
Albrzykowski Paweł
Przewodnik kulinarny Japonia
Albrzykowski Paweł
- Producent: Pascal
- Rok produkcji: 2008
- ISBN: 978-83-7513-300-4
- Ilość stron: 160
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przewodnik kulinarny Japonia - Albrzykowski Paweł
Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego ?Japonia? jest Paweł Albrzykowski, mistrz, nauczyciel, wybitny znawca kuchni orientalnych. Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Japonii, czyli Hokkaido, Honsiu, Tokio, Shikoku, Kiusiu, Okinawa. Wędrujemy także po historii kuchni japońskiej i jej prawidłach.
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.
Szczegóły: Przewodnik kulinarny Japonia - Albrzykowski Paweł
Tytuł: Przewodnik kulinarny Japonia
Autor: Albrzykowski Paweł
Producent: Pascal
Kod paskowy: 9788375133004
ISBN: 978-83-7513-300-4
Rok produkcji: 2008
Ilość stron: 160
Oprawa: Twarda