Przewodnik kulinarny Meksyk

,

Przewodnik kulinarny Meksyk

,

  • Producent: Pascal
  • Rok produkcji: 2008
  • ISBN: 978-83-7513-167-3
  • Ilość stron: 160
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 36,60 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 36,60 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Przewodnik kulinarny Meksyk - Rudnicki-Sipayłło Andrzej, Rusek Ewa

Seria przewodników kulinarnych realizuje ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorami przewodnika kulinarnego ?Meksyk? są Ewa Rusek oraz Andrzej Rudnicki-Sipayłło (przepisy). Oglądając zdjęcia potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Meksyku. Smakujemy mole poblano, calabacitas con elote, ceviche... Zachwycamy się kombinacją kuchni starego i nowego świata. Ludy zamieszkujące terytorium Meksyku żywiły się kukurydzą, kalabasą (rodzaj cukini) kakao, fasolą, batatami i chili. Mięso pochodziło ze zwierząt łownych oraz hodowanych indyków i psów, a także ryb słono- i słodkowodnych. Dopiero wraz z przybyciem Hiszpanów nawyki żywieniowe zmieniły się.

Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.


Szczegóły: Przewodnik kulinarny Meksyk - Rudnicki-Sipayłło Andrzej, Rusek Ewa

Tytuł: Przewodnik kulinarny Meksyk
Autor: Rudnicki-Sipayłło Andrzej, Rusek Ewa
Producent: Pascal
Kod paskowy: 9788375131673
ISBN: 978-83-7513-167-3
Rok produkcji: 2008
Ilość stron: 160
Oprawa: Twarda


Recenzje: Przewodnik kulinarny Meksyk - Rudnicki-Sipayłło Andrzej, Rusek Ewa

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×