Kania na talerzu

Kania na talerzu

Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 50,20 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 50,20 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kania na talerzu - John Borrell

Kiedy w 1994 roku Ania i John Borrellowie otwierali swój renomowany dziś hotel nad Jeziorem Białym, gości nie było jeszcze zbyt wielu, dlatego nie zatrudniono na stałe szefa kuchni. Zamiast tego właściciele odkurzyli przywiezione z podróży książki kucharskie i nauczyli młode mieszkanki pobliskiej wsi, jak przygotowywać dania, które wówczas wydawały im się obce i dziwne. Tak powstała oryginalna, bogata, wciąż zmieniająca się karta dań.

W kosmopolitycznej kuchni, otwartej i różnorodnej, wykorzystują oryginalne, inspirowane podróżami przepisy, lokalne produkty, także z własnego ogrodu, oraz sezonowe warzywa i owoce. Na liście win znajduje się obecnie ponad dwieście pozycji. Borrellowie zasadzili las, w którym wkrótce zaczęli zbierać grzyby dodawane do potraw, a niedługo potem również winnicę. Do rzemieślniczych wódek z ziemniaków produkowanych przez Kania Lodge dołączyły doskonałe trunki z winogron. Dzięki panelom słonecznym i inwestycjom w pompy geotermalne hotel stał się przyjazny dla środowiska w okresie, gdy Putin rozpoczął inwazję na Ukrainę.

To zdecydowanie więcej niż tylko książka kucharska, a niezwykłe historie inspirowane jedzeniem i winem autor opowiada z prawdziwą pasją i swadą.


Szczegóły: Kania na talerzu - John Borrell

Tytuł: Kania na talerzu
Autor: John Borrell
Producent: Charles Glass Books
ISBN: 9788395750243
Rok produkcji: 2022
Ilość stron: 178


Recenzje: Kania na talerzu - John Borrell

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×