Carving Dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku
Królik Rajmund
Carving
Dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku
Królik Rajmund
- Wydawnictwo: Ad Oculos
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788360222805
- Ilość stron: 96
- Format: 17.0x24.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Carving - Królik Rajmund
Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą ksiązki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.
Szczegóły: Carving - Królik Rajmund
Tytuł: Carving
Podtytuł: Dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku
Autor: Królik Rajmund
Wydawnictwo: Ad Oculos
ISBN: 9788360222805
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 96
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.52 kg