Ziemniaki
Bangert Elisabeth
Ziemniaki
Bangert Elisabeth
- Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 978-83-7404-935-1
- Ilość stron: 144
- Format: 14.5x21.5 cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Ziemniaki - Bangert Elisabeth
"75 smakołyków ? ziemniaki w sałatkach, z patelni, z piekarnika i z grilla
Która odmiana nadaje się na frytki, a która na puree? Czy ziemniaki naprawdę tuczą? Jak przyrządzić szwajcarskie rosti i meksykańską tortillę?
Od klasycznych faszerowanych ziemniaków aż po wyszukaną zupę ziemniaczano-serowo-kokosową. Jeśli chcesz wiedzieć, jak właściwie wybrać odmianę ziemniaka i wykorzystać do maksimum jej walory smakowe i zdrowotne, dobrze trafiłeś! Z tą książką przygotujesz między innymi kopytka, pyzy, knedle, zupy, zapiekanki, omlety, gulasze, dania rybne i mięsne. Są tu pomysły na szybki obiad dla rodziny i doskonałe przekąski na przyjęcie. Jeśli interesujesz się kulinarnymi pomysłami z całego świata, zwróć uwagę na przepisy węgierskie, śródziemnomorskie, niemieckie i indyjskie."
Szczegóły: Ziemniaki - Bangert Elisabeth
Tytuł: Ziemniaki
Autor: Bangert Elisabeth
Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Kod paskowy: 9788374049351
ISBN: 978-83-7404-935-1
Tytuł oryginału: KARTOFFELN
Język oryginału: NIEMIECKI
Tłumacz: Dutkiewicz Mieczysław
Języki: POLSKI
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 144
Format: 14.5x21.5 cm
Oprawa: Twarda