Kuchnia francuska 214 potraw

Książka

Kuchnia francuska 214 potraw

  • Wydawnictwo: Ad Oculos
  • Rok wydania: 2008
  • ISBN: 9788360222720
  • Ilość stron: 126
  • Format: 11.0x15.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 6,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 6,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kuchnia francuska 214 potraw - Vially Anais

Kuchnia francuska - uważana jest często za jedną z najlepszych na świecie, wywarła przez wieki duży wpływ na inne kuchnie, zwłaszcza zachodniej Europy. Najczęściej kojarzona jest (choć nie zawsze słusznie) z żabimi udkami, ślimakami, bagietką, serami i winem. W rzeczywistości kuchnia francuska nie jest jednolita. Oprócz dużych różnic pomiędzy poszczególnymi regionami, można wyróżnić także tzw. haute cuisine (wysoką kuchnię) - drogie, tradycyjne dania, przygotowywane przez znanych często kucharzy oraz nouvelle cuisine (nową kuchnię), która narodziła się w opozycji wobec tej pierwszej. Nouvelle cuisine opiera się na lekkich, zdrowych i krótko przyrządzanych daniach.



Najważniejszą zasadą obowiązującą we Francji jest wysoka jakość produktów i ich świeżość, w związku z czym nadal popularne jest robienie zakupów na targach albo w małych sklepikach, choć dużą popularnością cieszą się także supermarkety.


Szczegóły: Kuchnia francuska 214 potraw - Vially Anais

Tytuł: Kuchnia francuska 214 potraw
Autor: Vially Anais
Wydawnictwo: Ad Oculos
ISBN: 9788360222720
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 126
Format: 11.0x15.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.09 kg


Recenzje: Kuchnia francuska 214 potraw - Vially Anais

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×