Apteka żywności Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności
Jean Carper
Apteka żywności
Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności
Jean Carper
- Wydawnictwo: Vesper
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788361524069
- Ilość stron: 354
- Format: 15.5x23.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Apteka żywności - Jean Carper
Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.Oto przykłady zaczerpnięte z książki:- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności.– John Naisbitt, publicystaWspaniała książka… prawdziwy majstersztyk.– Richard Grossman, Centrum Medyczne Montefiore Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.
Szczegóły: Apteka żywności - Jean Carper
Tytuł: Apteka żywności
Podtytuł: Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności
Autor: Jean Carper
Wydawnictwo: Vesper
ISBN: 9788361524069
Tłumacz: Pszczołowski Konrad
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 354
Format: 15.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.49 kg