Domowy wyrób kiełbas
Susan Mahnke Peery, Charles Reavis G.
Domowy wyrób kiełbas
Susan Mahnke Peery, Charles Reavis G.
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788372436795
- Ilość stron: 258
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Domowy wyrób kiełbas - Susan Mahnke Peery, Charles Reavis G.
Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie.
Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Znalazł się tu nawet cały rozdział poświęcony kiełbasom wegetariańskim!
Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji.
Szczegóły: Domowy wyrób kiełbas - Susan Mahnke Peery, Charles Reavis G.
Tytuł: Domowy wyrób kiełbas
Autor: Susan Mahnke Peery, Charles Reavis G.
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372436795
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 258
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg
Redakcja: Cierkońska Joanna