Japońska kultura kulinarna

Książka

Japońska kultura kulinarna

  • Wydawnictwo: TRIO
  • Rok wydania: 2008
  • ISBN: 978-83-7436-171-2
  • Ilość stron: 303
  • Format: 16.1x24.1cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 41,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 41,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Japońska kultura kulinarna - Kordzińska-Nawrocka Iwona

Autorka, z pasją opowiada nam nie tylko o mniej lub bardziej znanych w Polsce potrawach współczesnej kuchni Japończyka (np.. Sushi) ale także o historii zwyczajów żywieniowych, a więc i o kuchni arystokracji dworskiej, i samurajów, i mieszczan z Edo. Dowiemy się, jakie miejsce w dziejach Japonii zajmowały ryż i soja, ryby i mięso, sake, piwo i zielona herbata.


Szczegóły: Japońska kultura kulinarna - Kordzińska-Nawrocka Iwona

Tytuł: Japońska kultura kulinarna
Autor: Kordzińska-Nawrocka Iwona
Wydawnictwo: TRIO
Seria: BIBLIOTEKA FUNDACJI IM.TAKASHIMY
Kod paskowy: 9788374361712
ISBN: 978-83-7436-171-2
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 303
Format: 16.1x24.1cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.74 kg


Recenzje: Japońska kultura kulinarna - Kordzińska-Nawrocka Iwona

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×