Japońska kultura kulinarna
Kordzińska-Nawrocka Iwona
Japońska kultura kulinarna
Kordzińska-Nawrocka Iwona
- Wydawnictwo: TRIO
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 978-83-7436-171-2
- Ilość stron: 303
- Format: 16.1x24.1cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Niedostępna
Niedostępna
Cena
41,00 PLN
Opis: Japońska kultura kulinarna - Kordzińska-Nawrocka Iwona
Autorka, z pasją opowiada nam nie tylko o mniej lub bardziej znanych w Polsce potrawach współczesnej kuchni Japończyka (np.. Sushi) ale także o historii zwyczajów żywieniowych, a więc i o kuchni arystokracji dworskiej, i samurajów, i mieszczan z Edo. Dowiemy się, jakie miejsce w dziejach Japonii zajmowały ryż i soja, ryby i mięso, sake, piwo i zielona herbata.
Szczegóły: Japońska kultura kulinarna - Kordzińska-Nawrocka Iwona
Tytuł: Japońska kultura kulinarna
Autor: Kordzińska-Nawrocka Iwona
Wydawnictwo: TRIO
Seria: BIBLIOTEKA FUNDACJI IM.TAKASHIMY
Kod paskowy: 9788374361712
ISBN: 978-83-7436-171-2
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 303
Format: 16.1x24.1cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.74 kg