Kuchnia japońska
Adam Wieczorek
Kuchnia japońska
Adam Wieczorek
- Wydawnictwo: Astrum
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788372772480
- Ilość stron: 138
- Format: 14.0x20.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Kuchnia japońska - Adam Wieczorek
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai Do czego podaje się wasabi Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki A tempura! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!
Szczegóły: Kuchnia japońska - Adam Wieczorek
Tytuł: Kuchnia japońska
Autor: Adam Wieczorek
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372772480
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 138
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.204 kg