Ryby i owoce morza
Bangert Elisabeth
Ryby i owoce morza
Bangert Elisabeth
- Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788374049375
- Ilość stron: 144
- Format: 16.4x22.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Ryby i owoce morza - Bangert Elisabeth
"60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare!
Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać Przeczytaj!
Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne akcesoria kuchenne: noże, skrobaki, garnki i patelnie. Zastanawiasz się, czy warto zadawać sobie tyle trudu Pamiętaj, że regularne spożywanie ryb i skorupiaków morskich bardzo wzmacnia zdrowie. Kwasy tłuszczowe Omega 3 obniżają poziom cholesterolu i tłuszczu we krwi, zawierają najwartościowsze białka oraz witaminy A, D i E. Zapewniają zdrową skórę, mocne kości i ostry wzrok."
Szczegóły: Ryby i owoce morza - Bangert Elisabeth
Tytuł: Ryby i owoce morza
Autor: Bangert Elisabeth
Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
ISBN: 9788374049375
Tytuł oryginału: FISCH & MEERESFRŰCHTE
Język oryginału: NIEMIECKI
Tłumacz: Tarnas Barbara
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 144
Format: 16.4x22.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.44 kg