Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska
- Wydawnictwo: Publicat
- Rok wydania: 2023
- ISBN: 9788327127259
- Ilość stron: 528
- Format: 16.5 x 24.0 cm
- Oprawa: Twarda
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej - Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska
Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!
Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!
Zagadnienia opisane w książce:
- aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne
- zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety
- stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji
- skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
- sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
- przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy
- wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem
Szczegóły: Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej - Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska
Tytuł: Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Autor: Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327127259
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 528
Format: 16.5 x 24.0 cm
Oprawa: Twarda