Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady
Horace-Napoléon Raisson
Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady
Horace-Napoléon Raisson
- Wydawnictwo: słowo/obraz terytoria
- Rok wydania: 2023
- ISBN: 9788383250625
- Ilość stron: 230
- Format: 14.0x17.0cm
- Oprawa: Twarda
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady - Horace-Napoléon Raisson
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Szczegóły: Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady - Horace-Napoléon Raisson
Tytuł: Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady
Autor: Horace-Napoléon Raisson
Wydawnictwo: słowo/obraz terytoria
ISBN: 9788383250625
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Belaid Krystyna
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 230
Format: 14.0x17.0cm
Oprawa: Twarda