Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów

Książka

Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów

  • Wydawnictwo: Bernardinum
  • Rok wydania: 2023
  • ISBN: 978-83-8333-029-7
  • Ilość stron: 164
  • Format: 23.5 x 22.4 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 49,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów - Marcin Rusnarczyk

Dziś kawa to najpopularniejszy trunek na świecie. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez kubka tego aromatycznego napoju, ale jedynie nieliczni potrafią sposób jej parzenia podnieść do rangi dzieła sztuki.



Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów”, krok po kroku, wprowadza w świat wyrafinowanych smaków i zapachów. Czytelnik trafia w dobre ręce. Pod okiem doświadczonego baristy i trenera, nie ruszając się z domu, przechodzi praktyczny kurs obsługi zarówno profesjonalnych, jak i domowych urządzeń do parzenia kawy oraz przygotowywania napojów na jej bazie. Dzięki tej książce i zawartym w niej wskazówkom, picie kawy nigdy już nie będzie takie samo. Zdobyta wiedza pozwoli rozkosznie delektować się jej smakiem i czerpać przyjemność z każdej kropli.



Sposób picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób ją przygotowujemy i podajemy, odzwierciedla nasze tempo życia oraz indywidualne upodobania. I jeszcze rzecz najistotniejsza – nie pijcie kawy samotnie, bo odbieracie sobie połowę przyjemności. Poczęstujcie swoich bliskich, przyjaciół, znajomych w pracy. Wpadną w zachwyt – to gwarantowane, a niewykluczone, że sami zechcą dołączyć do grona pasjonatów „czarnego złota”.



Kilka słów o mnie

Z wykształcenia jestem pedagogiem. Przygodę z kawą rozpocząłem podczas studiów w 2003 roku. Przez trzy lata byłem baristą i menadżerem w jednej z warszawskich kawiarni. W 2005 roku zdobyłem tytuł Mistrza Polski Baristów i wystartowałem w Mistrzostwach Świata Baristów (WBC) w Seattle w USA. W tej rywalizacji zająłem 23. miejsce na 36 uczestników. W 2006 roku rozpocząłem pracę w charakterze trenera baristów. Do tej pory w moich szkoleniach wzięło udział ponad 5 tys. osób. W tym samym roku zdałem egzamin uzyskując tytuł sędziego międzynarodowego zawodów baristów WBC. Rok później sędziowałem mistrzostwa świata w Tokio w Japonii, gdzie zostałem wybrany do sędziowania ścisłego finału. Od 2007 roku sędziuję podczas zawodów baristów odbywających się w Polsce. Byłem również ekspertem w kilkunastu programach telewizyjnych i uczestnikiem kilku kampanii reklamowych. Obecnie prowadzę własną firmę szkoleniową i eventową.

Kraj produkcji: PL

Producent:
Wydawnictwo Bernardinum
Biskupa Dominika 11
83-130 Pelplin (PL)
tel: 585361757
email: [email protected]


Szczegóły: Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów - Marcin Rusnarczyk

Tytuł: Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów
Autor: Marcin Rusnarczyk
Wydawnictwo: Bernardinum
Kod paskowy: 9788383330297
ISBN: 978-83-8333-029-7
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 164
Format: 23.5 x 22.4 cm
Oprawa: Miękka
Kraj produkcji: PL


Recenzje: Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów - Marcin Rusnarczyk

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: