Podstawy technologii gastronomicznej
Zalewski Stanisław (red.)
Podstawy technologii gastronomicznej
Zalewski Stanisław (red.)
- Wydawnictwo: WNT
- Rok wydania: 2009
- ISBN: 978-83-204-3495-8
- Ilość stron: 534
- Format: 17.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Podstawy technologii gastronomicznej - Zalewski Stanisław (red.)
Jest to podręcznik praktycznego wykorzystania wiedzy o żywności w celu świadomego kształtowania jakości i wartości odżywczej potraw. W poszczególnych rozdziałach poświęconych różnego rodzaju surowcom przedstawiono konkretne przykłady zarówno korzyści płynących z poprawnie prowadzonych procesów technologicznych, jak i konsekwencji wynikających z popełnionych błędów. Omówienie każdego zagadnienia składa się z obszernego wstępu teoretycznego i części eksperymentalnej.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka akademii rolniczych, chemii spożywczej politechnik, jak również uczniów techników gastronomicznych i szkół pomaturalnych.
Szczegóły: Podstawy technologii gastronomicznej - Zalewski Stanisław (red.)
Tytuł: Podstawy technologii gastronomicznej
Autor: Zalewski Stanisław (red.)
Wydawnictwo: WNT
Kod paskowy: 9788320434958
ISBN: 978-83-204-3495-8
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 534
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.89 kg