Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni

Książka

Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni

  • Wydawnictwo: Olimp Media
  • Rok wydania: 2009
  • ISBN: 978-83-615-1333-9
  • Ilość stron: 160
  • Format: 14x20 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 31,40 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 31,40 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni - Grzegorz Labuda

?Przysmaki szlacheckie? stanowią zbiór autorskich przepisów Grzegorza Labudy, inspirowanych szeroko pojętą kuchnią szlachecką i magnacką. Niebanalne dania, np. krem ze szparagów z wędzonym łososiem czy kaszanka z gęsi na domowy sposób, znacznie wykraczające poza utożsamiane z polską kuchnią bigos i pierogi, pozwolą zadziwić domowników oraz gości.

Dzięki precyzyjnym recepturom z ?Przysmaków szlacheckich? mogą korzystać z powodzeniem nie tylko pasjonaci gotowania, ale także osoby, które nie czują się jeszcze biegłe w sztuce kulinarnej.

PRZYKŁADOWE PRZEPISY

Smażony sandacz pana wojewody na sosie z kurek

Składniki

700g filetów z sandacza



marynata:

pieprz biały, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki soku z cytryny, tymianek, kilka gałązek koperku, olej słonecznikowy, cukier



pół kostki masła i 2 łyżki oleju do smażenia

300g świeżych blanszowanych lub mrożonych kurek

cebula biała

3 łyżki brandy

1,5 szklanki słodkiej śmietany 36%

sól, pieprz biały, tymianek, kilka kropel soku z cytryny

koperek i cytryna do dekoracji


Szczegóły: Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni - Grzegorz Labuda

Tytuł: Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni
Autor: Grzegorz Labuda
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
Kod paskowy: 9788361513339
ISBN: 978-83-615-1333-9
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 160
Format: 14x20 cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni - Grzegorz Labuda

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×