Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków

,

Książka

Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków

,

  • Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
  • Rok wydania: 2024
  • ISBN: 9788301233907
  • Ilość stron: 200
  • Format: 14.3 x 20.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 84,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 84,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków - Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan

Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:


  • Skala marnowania żywności

  • Konsekwencje marnowania żywności

  • Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności

  • Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności

  • Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania

  • Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania

  • Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta

  • Sposoby ograniczania marnowania żywności


Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.

Kraj produkcji: PL

Producent:
PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o.
ul. G. Daimlera 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 22 695 48 15
email: [email protected]


Szczegóły: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków - Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan

Tytuł: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
Autor: Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301233907
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 200
Format: 14.3 x 20.5 cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków - Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: