Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków

,

Książka

Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków

,

  • Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
  • Rok wydania: 2024
  • ISBN: 9788301233907
  • Ilość stron: 200
  • Format: 14.3 x 20.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 79,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 79,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków - Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan

Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:


  • Skala marnowania żywności

  • Konsekwencje marnowania żywności

  • Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności

  • Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności

  • Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania

  • Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania

  • Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta

  • Sposoby ograniczania marnowania żywności


Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.


Szczegóły: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków - Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan

Tytuł: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
Autor: Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301233907
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 200
Format: 14.3 x 20.5 cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków - Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: