Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

Książka

Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

  • Wydawnictwo: Znak Koncept
  • Rok wydania: 2024
  • ISBN: 9788324094813
  • Ilość stron: 240
  • Format: 15.0 x 20.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 54,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 54,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni - Piotr Ciemny

Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!



Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.



Skosztuj jak nieziemsko smakują:


  • chimichurri z gwiazdnicą pospolitą

  • grillowana sałata z kwiatami lipy

  • szarpane boczniaki bbq

  • miraliwki – oliwki z zielonych mirabelek


Dowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu



W lesie sezon piknikowy trwa cały rok.



PIOTR CIEMNY – twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie „Chwasty od Kuchni”, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło „Znane rośliny w nieznanej odsłoni” nabiera zupełnie nowego znaczenia.


Szczegóły: Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni - Piotr Ciemny

Tytuł: Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni
Autor: Piotr Ciemny
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324094813
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 240
Format: 15.0 x 20.0 cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni - Piotr Ciemny

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: