Przedwojenne przysmaki We współczesnej kuchni
Aszkiewicz Ewa
Przedwojenne przysmaki
We współczesnej kuchni
Aszkiewicz Ewa
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2009
- ISBN: 978-83-615-1341-4
- Ilość stron: 176
- Format: 14x20 cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przedwojenne przysmaki - Aszkiewicz Ewa
Przedwojenne przysmaki to zbiór przepisów kulinarnych z czasów, kiedy spotkania przy stole stanowiły ważny element życia rodzinnego i towarzyskiego, miały ustalony przebieg oraz odpowiednią oprawę. Zachęcamy do wypróbowania receptur z pierwszej połowy zeszłego stulecia ? przekonacie się, że wciąż sprawdzają się one wyśmienicie.
Wszystkie zawarte w książce propozycje można bez kłopotu zrealizować współcześnie, z dostępnych w polskich sklepach produktów. Są wśród nich receptury zarówno na potrawy wykwintne, jak i na dania proste. Dzięki dokładnemu opisowi przygotowania poradzą sobie z nimi nie tylko pasjonaci gotowania, ale także osoby o skromniejszych umiejętnościach kulinarnych.
Na końcu książki została umieszczona praktyczna podpowiedź dla każdej pani domu ? warianty menu na mniej i bardziej odświętne okazje, które z pewnością ułatwią zaplanowanie proszonego obiadu.
Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
Szczegóły: Przedwojenne przysmaki - Aszkiewicz Ewa
Tytuł: Przedwojenne przysmaki
Podtytuł: We współczesnej kuchni
Autor: Aszkiewicz Ewa
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
Kod paskowy: 9788361513414
ISBN: 978-83-615-1341-4
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 176
Format: 14x20 cm
Oprawa: Twarda