Dekorowanie potraw warzywami kwiatami i owocami
Tietz Oda, Florian Helga
Dekorowanie potraw warzywami kwiatami i owocami
Tietz Oda, Florian Helga
- Producent: Bauer-Weltbild Media (KDC)
- Rok produkcji: 2009
- ISBN: 978-83-258-0087-1
- Ilość stron: 128
- Format: 21.0x28.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Dekorowanie potraw warzywami kwiatami i owocami - Tietz Oda, Florian Helga
Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią, grzybami i warzywami cebulowymi, ziołami, kwiatami oraz owocami. Odkryjesz też, jak garnirować masłem, jajami i ciastem. Poznasz wiele sprawdzonych przepisów! Efekt Twojej pracy będzie urzekający - któż jest w stanie oprzeć się myszce z rzodkiewek, muchomorkom z jajek i pomidora oraz roladzie maślanej z ogórecznikiem?
Szczegóły: Dekorowanie potraw warzywami kwiatami i owocami - Tietz Oda, Florian Helga
Tytuł: Dekorowanie potraw warzywami kwiatami i owocami
Autor: Tietz Oda, Florian Helga
Producent: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Kod paskowy: 9788325800871
ISBN: 978-83-258-0087-1
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Zych Barbara
Języki: polski
Rok produkcji: 2009
Ilość stron: 128
Format: 21.0x28.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.74 kg