Roślinna Baza. Tofu

,

Książka

Roślinna Baza. Tofu

,

  • Wydawnictwo: Otwarte
  • Rok wydania: 2024
  • ISBN: 9788381354387
  • Ilość stron: 272
  • Format: 19.0 x 23.5 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 89,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 89,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Roślinna Baza. Tofu - Maja Jaworowska, Karolina Paciorek

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU.



Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE.

A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA?



Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań.



Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.



Karolina i Maja są jak dwie troskliwe koleżanki z klatki obok, które chętnie doradzą, pokrzepią dobrym słowem, a jak trzeba, to i zupę pod drzwi podrzucą. Jednak w imię zasady „lepiej dać wędkę niż rybę” podrzucają coś dużo ważniejszego – pod postacią książki, która pomoże bardziej i mniej zaangażowanym w kuchnię uporządkować wiedzę o tofu. Pozwoli wam także zmienić mydlaną kostkę w satysfakcjonujące dania dla uciechy podniebienia. Bo tofu to świetna rzecz, gdy się o niej trochę wie. Tego właśnie dowodzi ta książka. Mam nadzieję, że zrobicie sobie tę przyjemność i będziecie codziennie gotować z dziewczynami, które bez ekstrawagancji, za to z dużą wiedzą, wprowadzają wiele w życie codziennego zjadacza tofu. - Lara Gessler – restauratorka, właścicielka cukierni i restauracji Słodki Słony, autorka książek, modelka, twórczyni internetowa, mama i żona



Tofu można traktować jako świetne źródło roślinnego białka, którym zastąpimy nabiał i mięso. Dzięki przepisom Karoliny i Mai dowiecie się, jak z sojowej kostki zrobić wyborne nie-mielone, nie-twaróg czy tofucottę.

Ale istnieje też inna tradycja, od ponad 2000 lat rozwijana w Azji. Tam tofu jest bazą dań, w których na pierwszy plan wysuwa się nie smak, a faktura. Wschodnia kuchnia używa kontrastujących sosów i glazur, docenia surowe smaki. Tych niezwykłych doświadczeń również dostarczy poniższa książka. - Basia Czyżewska, „Vogue Polska”



Nadchodzi tofukracja! Kolorowo i radośnie. Dzięki tej książce odkryjecie nieskończone uniwersum tofu – sojowego czarodzieja, który może przybrać każdy smak i formę. Autorki dają nam do ręki wyjątkowe kompendium wiedzy o tofu, pełnym smaków nie-mięsie. Z Azji prosto na wasze talerze wpada Roślinna Baza. Otwórzcie dla niej serca. - Daria Pawlewska – współtwórczyni i wieloletnia redaktorka naczelna wydawnictwa Kukbuk, obecnie rozwija nowy projekt o jedzeniu i kulturze The Foodie Philosopher

Producent:
Wydawnictwo Otwarte Sp. z o.o.
ul. Smolki 5 lok. 302
30-513 Kraków (Polska)
tel: 12 427 12 00
email: otwarte@otwarte.eu


Szczegóły: Roślinna Baza. Tofu - Maja Jaworowska, Karolina Paciorek

Tytuł: Roślinna Baza. Tofu
Autor: Maja Jaworowska, Karolina Paciorek
Wydawnictwo: Otwarte
ISBN: 9788381354387
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 272
Format: 19.0 x 23.5 cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Roślinna Baza. Tofu - Maja Jaworowska, Karolina Paciorek

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Maja Jaworowska, Karolina Paciorek (1)