Roślinna Baza. Tofu

,

Nowość

Roślinna Baza. Tofu

,

  • Wydawnictwo: Otwarte
  • Rok wydania: 2024
  • ISBN: 9788381354387
  • Ilość stron: 272
  • Format: 19.0 x 23.5 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Przedsprzedaż - wysyłka po 2024-10-09*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 89,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 89,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Roślinna Baza. Tofu - Maja Jaworowska, Karolina Paciorek

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU.



Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE.

A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA?



Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań.



Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.



Karolina i Maja są jak dwie troskliwe koleżanki z klatki obok, które chętnie doradzą, pokrzepią dobrym słowem, a jak trzeba, to i zupę pod drzwi podrzucą. Jednak w imię zasady „lepiej dać wędkę niż rybę” podrzucają coś dużo ważniejszego – pod postacią książki, która pomoże bardziej i mniej zaangażowanym w kuchnię uporządkować wiedzę o tofu. Pozwoli wam także zmienić mydlaną kostkę w satysfakcjonujące dania dla uciechy podniebienia. Bo tofu to świetna rzecz, gdy się o niej trochę wie. Tego właśnie dowodzi ta książka. Mam nadzieję, że zrobicie sobie tę przyjemność i będziecie codziennie gotować z dziewczynami, które bez ekstrawagancji, za to z dużą wiedzą, wprowadzają wiele w życie codziennego zjadacza tofu. - Lara Gessler – restauratorka, właścicielka cukierni i restauracji Słodki Słony, autorka książek, modelka, twórczyni internetowa, mama i żona



Tofu można traktować jako świetne źródło roślinnego białka, którym zastąpimy nabiał i mięso. Dzięki przepisom Karoliny i Mai dowiecie się, jak z sojowej kostki zrobić wyborne nie-mielone, nie-twaróg czy tofucottę.

Ale istnieje też inna tradycja, od ponad 2000 lat rozwijana w Azji. Tam tofu jest bazą dań, w których na pierwszy plan wysuwa się nie smak, a faktura. Wschodnia kuchnia używa kontrastujących sosów i glazur, docenia surowe smaki. Tych niezwykłych doświadczeń również dostarczy poniższa książka. - Basia Czyżewska, „Vogue Polska”



Nadchodzi tofukracja! Kolorowo i radośnie. Dzięki tej książce odkryjecie nieskończone uniwersum tofu – sojowego czarodzieja, który może przybrać każdy smak i formę. Autorki dają nam do ręki wyjątkowe kompendium wiedzy o tofu, pełnym smaków nie-mięsie. Z Azji prosto na wasze talerze wpada Roślinna Baza. Otwórzcie dla niej serca. - Daria Pawlewska – współtwórczyni i wieloletnia redaktorka naczelna wydawnictwa Kukbuk, obecnie rozwija nowy projekt o jedzeniu i kulturze The Foodie Philosopher


Szczegóły: Roślinna Baza. Tofu - Maja Jaworowska, Karolina Paciorek

Tytuł: Roślinna Baza. Tofu
Autor: Maja Jaworowska, Karolina Paciorek
Wydawnictwo: Otwarte
ISBN: 9788381354387
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 272
Format: 19.0 x 23.5 cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Roślinna Baza. Tofu - Maja Jaworowska, Karolina Paciorek

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Inne pozycje tego autora: Maja Jaworowska, Karolina Paciorek (1)