Podstawy techniki w przemyśle spożywczym
Dąbrowski Aleksander
Podstawy techniki w przemyśle spożywczym
Dąbrowski Aleksander
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2009
- ISBN: 9788302071416
- Ilość stron: 228
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Podstawy techniki w przemyśle spożywczym - Dąbrowski Aleksander
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I i II technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy techniki.
Rozdział wstępny obejmuje ogólne informacje o technice i jej rozwoju, normalizacji i komputeryzacji. Dalej podano wiadomości na temat wykonywania i odczytywania różnego rodzaju rysunków technicznych wykorzystywanych w technologii przetwórstwa spożywczego. Omówiono dokumentację techniczną, poszczególne części maszyn, materiały stosowane w urządzeniach przemysłu spożywczego, urządzenia kontrolno-pomiarowe, środki transportu, maszyny i urządzenia elektryczne oraz automatyzację procesów produkcyjnych.
Szczegóły: Podstawy techniki w przemyśle spożywczym - Dąbrowski Aleksander
Tytuł: Podstawy techniki w przemyśle spożywczym
Autor: Dąbrowski Aleksander
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302071416
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 1
Technikum » Klasa 2
Technikum » Klasa 3
Technikum » Klasa 4
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 3
Pomoce szkolne » Liceum i Technikum
Pomoce szkolne » Szkoła zawodowa
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 228
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.33 kg