Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni Polskie tradycje kulinarne
Ryszard Matusiak
Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni
Polskie tradycje kulinarne
Ryszard Matusiak
- Producent: Olimp Media
- Rok produkcji: 2009
- ISBN: 978-83-615-1355-1
- Ilość stron: 160
- Format: 14x20 cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni - Ryszard Matusiak
Tę książkę kierujemy nie tylko do zapalonych amatorów łowiectwa, ale także do osób, które chciałyby urozmaicić domowe menu o smaczne i zdrowe potrawy z dziczyzny oraz inne typowo myśliwskie specjały.
W Przysmakach myśliwskich prezentujemy pomysły na dania z dzika, sarny, jelenia, zająca, kaczki, kuropatwy i bażanta ? przepisy na rozmaite pieczenie, zrazy, zupy i gulasze. Ponadto znajdziecie tu receptury na pasztety i kiełbasy z dziczyzny.
Oprócz propozycji mięsnych w książce zostały umieszczone przepisy na dodatki do dziczyzny w postaci placków, pierogów i naleśników. W Przysmakach myśliwskich nie mogło zabraknąć również receptur na niezastąpione do dań z dzikiego mięsa sosy.
Osobny dział stanowią przepisy na nalewki, które stanowią nieodzowny element kuchni myśliwskiej.
Szczegóły: Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni - Ryszard Matusiak
Tytuł: Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni
Podtytuł: Polskie tradycje kulinarne
Autor: Ryszard Matusiak
Producent: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
Kod paskowy: 9788361513551
ISBN: 978-83-615-1355-1
Rok produkcji: 2009
Ilość stron: 160
Format: 14x20 cm
Oprawa: Twarda