Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni Polskie tradycje kulinarne
Wanda Michalska
Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni
Polskie tradycje kulinarne
Wanda Michalska
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2009
- ISBN: 978-83-615-1348-3
- Ilość stron: 160
- Format: 14x20 cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni - Wanda Michalska
Z naszą książką domowy wyrób wędlin stanie się prosty, a samodzielnie przyrządzona biała kiełbasa czy wędzona polędwica są przecież o niebo lepsze niż tego rodzaju produkty ze sklepu!
W Przysmakach z domowego świniobicia zgromadziliśmy przepisy zarówno na wyroby z wieprzowiny (m.in. kiełbasy, salceson, kiszkę pasztetową, rozmaite szynki) jaki i na potrawy z wykorzystaniem tego mięsa ? m.in. zupę z porów na wędzonce, kwaśnicę na żeberkach, smalec, golonkę, pieczenie z karkówki.
Ponadto w rozdziale wstępnym wprowadzamy w tajniki peklowania i wędzenia, a także prezentujemy przydatny podział tuszy wieprzowej.
Szczegóły: Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni - Wanda Michalska
Tytuł: Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni
Podtytuł: Polskie tradycje kulinarne
Autor: Wanda Michalska
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
Kod paskowy: 9788361513483
ISBN: 978-83-615-1348-3
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 160
Format: 14x20 cm
Oprawa: Twarda