Jedyne praktyczne przepisy
Lucyna Ćwierczakiewiczowa
Jedyne praktyczne przepisy
Lucyna Ćwierczakiewiczowa
- Wydawnictwo: NOWY ŚWIAT
- Rok wydania: 2009
- ISBN: 978-83-7386-367-5
- Ilość stron: 336
- Format: 16.5x23.5 cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Jedyne praktyczne przepisy - Lucyna Ćwierczakiewiczowa
Współczesne wydania klasycznych dzieł polskiej sztuki kulinarnej są doskonałą publikacją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i entuzjastów posiłków opartych na naturalnych produktach. Słynne książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej utrzymane w klimacie staroświeckiego domostwa przenoszą czytelnika do świata pełnego ciepła, zapachów, bogactwa zasobnych spiżarni i cynowych naczyń.
Najnowsze edycje zachowując piękny styl dziewiętnastowiecznej polszczyzny, mają uwspółcześnioną pisownię oraz towarzyszące przepisom wygodne tabele przeliczeń miar i wag wraz z licznymi współczesnymi komentarzami. Czytelnik znajdzie w nich przepisy na cały rok od: ciast, nalewek i kompotów zaczynając, po konfitury, syropy, marynaty i sery.
PIOTR ADAMCZEWSKI O AUTORCE:
Nie Sienkiewicz i nie Prus bili rekordy popularności w drugiej połowie XIX wieku na rynku czytelniczym. I nie oni otrzymywali najwyższe honoraria. Na (nieistniejącej niestety w tym czasie) liście rankingowej figurowało jedno nazwisko dystansujące wszystkich innych autorów: Lucyna Ćwierczakiewiczowa. Ta dama, choć to określenie zdecydowanie na wyrost, miewała po 24 wydania jednej książki ( ?365 obiadów za pięć złotych?) a ich nakład wynosił 130 tys. egzemplarzy. Niewiele mniej sprzedano ?Poradnika porządku i różnych nowości gospodarczych? czy ?Listów humorystycznych w kwestiach gospodarczych?. Szlagierem czytelniczym okazały się także ?Jedyne praktyczne przepisy konfitur, likierów, marynat, ciast i.t.p.?.
Szczegóły: Jedyne praktyczne przepisy - Lucyna Ćwierczakiewiczowa
Tytuł: Jedyne praktyczne przepisy
Autor: Lucyna Ćwierczakiewiczowa
Wydawnictwo: NOWY ŚWIAT
Kod paskowy: 9788373863675
ISBN: 978-83-7386-367-5
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 336
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: Twarda