Najlepsze ciasta świata
Milstein Tamara
Najlepsze ciasta świata
Milstein Tamara
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788372437761
- Ilość stron: 96
- Format: 22.0x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Najlepsze ciasta świata - Milstein Tamara
Kawałek ciasta zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta lub tortu.
W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta śródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie i pochodzące z egzotycznych wysp Pacyfiku. Nie są one skomplikowane, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu. Starannie dobrane składniki, dostępne w naszych sklepach, łączą w sobie niezwykłe smaki i aromaty.
Sycylijski jabłecznik lub syryjskie ciasto orzechowe możesz podać do popołudniowej herbaty. Po pikantnym obiedzie warto zjeść hinduski bananowiec jogurtowy lub przepyszne ciasteczka pomarańczowe z kardamonem. Chińskie ciasto z syropem imbirowym będzie doskonałym zakończeniem posiłku w stylu azjatyckim. Możesz także rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem meksykańskiego ciasta czekoladowego. W książce podano także przepisy na ciasta na ostro. Desery te są często serwowane na przyjęciach ze szwedzkim stołem lub piknikach.
Szczegóły: Najlepsze ciasta świata - Milstein Tamara
Tytuł: Najlepsze ciasta świata
Autor: Milstein Tamara
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372437761
Tłumacz: Lubowiecka Irmina
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 96
Format: 22.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.41 kg
Redakcja: Wołoczko Ewa