Mięso i przetwory drobiowe Technologia, higiena, jakość
Mięso i przetwory drobiowe
Technologia, higiena, jakość
- Wydawnictwo: WNT
- Rok wydania: 2004
- ISBN: 9788320436013
- Ilość stron: 574
- Format: 16.0x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Mięso i przetwory drobiowe
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.
Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.
Szczegóły: Mięso i przetwory drobiowe
Tytuł: Mięso i przetwory drobiowe
Podtytuł: Technologia, higiena, jakość
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788320436013
Języki: polski
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 574
Format: 16.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.957 kg