Kuchnia i zdrowie 4/2024
Kuchnia i zdrowie 4/2024
- Producent: Ringier Axel Springer Polska
- Rok produkcji: 2025
- ISBN: 9788367722100
- Format: 206x141 mm
2-4 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Kuchnia i zdrowie 4/2024
Zespół jelita drażliwego i rozrostu flory bakteryjnej
jelita cienkiego SIBO są jednymi z najczęstszych
chorób człowieka w obecnych czasach. Objawy przez
nie wywoływane, takie jak bóle i wzdęcia brzucha oraz
uporczywe biegunki i/lub zaparcia bardzo uprzykrzają
życie wielu ludziom, często wręcz uniemożliwiając
normalną aktywność zawodową czy towarzyską.
Książeczka, która trafia do Państwa rąk, jest kolejnym
przystępnym opracowaniem z serii poradników
o przewodzie pokarmowym. Stanowi cenne i obszerne
uzupełnienie konsultacji lekarskiej i dietetycznej.
Znajdziecie w niej Państwo wszystko to, co najważniejsze, aby poznać ZJD
i SIBO. Ciekawie przedstawione, a jednocześnie merytoryczne informacje
o przyczynach obu zaburzeń, zasadach diagnostyki i leczenia pomogą
skutecznie stawić czoła tym problemom zdrowotnym.
Wobec podstawowej roli właściwego odżywiania w leczeniu SIBO i ZJD
bogata część kulinarna niewątpliwie przyczyni się do urozmaicenia terapii.
Jak na tacy, w zrozumiały i apetyczny sposób, autorka przedstawia reguły
diety z niską zawartością wysoko fermentujących węglowodanów (diety low
FODMAP). Liczne przepisy na smaczne posiłki, przekąski i napoje zawarte
w tym poradniku umilą chorym na SIBO i ZJD trudy poszczególnych etapów
dietoterapii oraz pomogą przywrócić jelitom dobrostan.
Producent:
Ringier Axel Springer Polska Sp. z o.o.
Domaniewska 49
02-672 Warszawa (PL)
tel: +48 22 232 00 00
email: [email protected]
Szczegóły: Kuchnia i zdrowie 4/2024
Tytuł: Kuchnia i zdrowie 4/2024
Producent: Ringier Axel Springer Polska
ISBN: 9788367722100
Rok produkcji: 2025
Format: 206x141 mm