,

Cena 199,50 PLN
Dodaj do Schowka
×

Opis: Sprawozdanie finansowe 2009 według MSSF/MSR i Ustawy o rachunkowości. Wycena ? prezentacja ? ujawnia - Julia Siewierska, Michał Kołosowski

Wyjątkowa na rynku publikacja przygotowana przez doświadczonych biegłych rewidentów, którzy szczegółowo i wyczerpująco omawiają zagadnienia zawiązane z zamknięciem roku 2009 i sporządzeniem rocznego sprawozdania finansowego zarówno według standardów MSR/MSSF jak i Ustawy o rachunkowości oraz Krajowych Standardów Rachunkowości. Duży nacisk położono na zmiany przepisów międzynarodowych obowiązujących dla okresów sprawozdawczych rozpoczynających się 1 stycznia 2009 i później, uwzględniając m.in.: MSSF 3 ?Połączenia jednostek?, MSSF 8 ?Segmenty operacyjne?, MSR 23 ?Koszty finansowania zewnętrznego? czy MSR 1 ?Prezentacja sprawozdań finansowych?.

Autorzy charakteryzują obszary tematyczne związane z poszczególnymi pozycjami bilansu i rachunku zysków i strat, pod kątem wyceny, prezentacji i koniecznych ujawnień w sprawozdaniu finansowym wymaganych na gruncie zarówno polskich, jak i międzynarodowych regulacji bilansowych. Liczne przykłady praktyczne i zadania oraz rozwiązania wynikające zarówno z treści Standardów, jak i Interpretacji wydanych przez Komitet ds. Interpretacji Międzynarodowej Sprawozdawczości Finansowej pomogą każdemu księgowemu w prawidłowym zamknięcie roku 2009.

Szczegóły: Sprawozdanie finansowe 2009 według MSSF/MSR i Ustawy o rachunkowości. Wycena ? prezentacja ? ujawnia - Julia Siewierska, Michał Kołosowski

Tytuł: Sprawozdanie finansowe 2009 według MSSF/MSR i Ustawy o rachunkowości. Wycena ? prezentacja ? ujawnia
Autor: Julia Siewierska, Michał Kołosowski
Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr