Sztuka wędzenia. Domowy wyrób
Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Sztuka wędzenia. Domowy wyrób
Fiedoruk Andrzej (redakcja)
- Wydawnictwo: IKON
- ISBN: 83-910933-5-2
- Ilość stron: 104
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Sztuka wędzenia. Domowy wyrób - Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Dokładne opisy receptur marynat, sztuki peklowania mięsa, rodzajów wędzarń.Sposoby wędzenia wieprzowiny, cielęciny, wołowiny, dziczyzny, drobiu oraz ryb opracowane na podstawie oryginalnych polskich tradycyjnych przepisów.
W czasach współczesnych wędzenie nie jest już sposobem na utrwalanie żywności, a raczej pełni ono funkcje uszlachetniającą pokarmy, chociaż może nie tylko podnieść walory smakowe naszego produktu, ale i skutecznie je ograniczyć. Gatunek drewna użyty do wędzenia, sposób peklowania czy wędzenia mają zasadniczy wpływ na jakość finalnego produktu.Książka ta powstała z myślą o tych, którzy na działkach czy w ogródkach sklecili własne wędzarki i pragną uzupełnić swoją fachową wiedzę o tajnikach wędzenia.
Szczegóły: Sztuka wędzenia. Domowy wyrób - Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Tytuł: Sztuka wędzenia. Domowy wyrób
Autor: Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Wydawnictwo: IKON
Kod paskowy: 9788391093351
ISBN: 83-910933-5-2
Języki: polski
Ilość stron: 104
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.225 kg