Sztuka wędzenia. Domowy wyrób

Książka

Sztuka wędzenia. Domowy wyrób

  • Wydawnictwo: IKON
  • ISBN: 83-910933-5-2
  • Ilość stron: 104
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 26,10 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 26,10 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Sztuka wędzenia. Domowy wyrób - Fiedoruk Andrzej (redakcja)

Dokładne opisy receptur marynat, sztuki peklowania mięsa, rodzajów wędzarń.Sposoby wędzenia wieprzowiny, cielęciny, wołowiny, dziczyzny, drobiu oraz ryb opracowane na podstawie oryginalnych polskich tradycyjnych przepisów.

W czasach współczesnych wędzenie nie jest już sposobem na utrwalanie żywności, a raczej pełni ono funkcje uszlachetniającą pokarmy, chociaż może nie tylko podnieść walory smakowe naszego produktu, ale i skutecznie je ograniczyć. Gatunek drewna użyty do wędzenia, sposób peklowania czy wędzenia mają zasadniczy wpływ na jakość finalnego produktu.Książka ta powstała z myślą o tych, którzy na działkach czy w ogródkach sklecili własne wędzarki i pragną uzupełnić swoją fachową wiedzę o tajnikach wędzenia.


Szczegóły: Sztuka wędzenia. Domowy wyrób - Fiedoruk Andrzej (redakcja)

Tytuł: Sztuka wędzenia. Domowy wyrób
Autor: Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Wydawnictwo: IKON
Kod paskowy: 9788391093351
ISBN: 83-910933-5-2
Języki: polski
Ilość stron: 104
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.225 kg


Recenzje: Sztuka wędzenia. Domowy wyrób - Fiedoruk Andrzej (redakcja)

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×