Sushi i sashimi
Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Sushi i sashimi
Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788372437853
- Ilość stron: 90
- Format: 22.2x23.8cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.
W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału.
W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
Szczegóły: Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Tytuł: Sushi i sashimi
Autor: Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372437853
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 90
Format: 22.2x23.8cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.47 kg