Książka
  • Wydawnictwo: RM
  • Rok wydania: 2010
  • ISBN: 9788372437853
  • Ilość stron: 90
  • Format: 22.2x23.8cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 34,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 34,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.

W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału.

W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.


Szczegóły: Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda

Tytuł: Sushi i sashimi
Autor: Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372437853
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 90
Format: 22.2x23.8cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.47 kg


Recenzje: Sushi i sashimi - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×