Przysmaki żydowskie

Książka

Przysmaki żydowskie

  • Wydawnictwo: Olimp Media
  • Rok wydania: 2010
  • ISBN: 978-83-7707-005-5
  • Ilość stron: 160
  • Format: 14.0x20.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 29,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 29,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Przysmaki żydowskie - Estera Kafka & Malka Kafka

Z Przysmaków żydowskich dowiesz się, na czym polega koszerna kuchnia oraz co jadają na co dzień i od święta wyznawcy judaizmu.

Prezentujemy tu przepisy zarówno na dania północnoeuropejskich Żydów aszkenazyjskich, jak i na potrawy pochodzących z Południa sefardyjczyków.

Zachęcamy do wypróbowania przepisów m.in. na takie specjały, jak czulent ? wołowy gulasz z fasolą i kaszą ? czy holiszkies, czyli gołąbki z mieloną wołowiną. Podajemy także receptury na liczne słodkie wypieki, np. chałkę, ciasto dyniowe i mandelbrot (chlebek migdałowy).

Ponadto w naszej publikacji nie mogło zabraknąć przepisów na znane na całym świecie bajgle, baklawę, kugel oraz humus.



O autorkach:



Estera Kafka ? artystka plastyk, redaktorka i administratorka portalu www.poznan.jewish.org.pl; propagatorka kultury żydowskiej, pasjonatka gotowania.



Malka Kafka ? prowadzi w Warszawie kawiarnię połączoną z delikatesami, oferującą specjały pochodzące z wieloetnicznego Izraela; propagatorka nowoczesnej kuchni żydowskiej i koszernej.


Szczegóły: Przysmaki żydowskie - Estera Kafka & Malka Kafka

Tytuł: Przysmaki żydowskie
Autor: Estera Kafka & Malka Kafka
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
Kod paskowy: 9788377070055
ISBN: 978-83-7707-005-5
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 160
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Przysmaki żydowskie - Estera Kafka & Malka Kafka

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×