Drób na 100 sposobów
Barowicz Tadeusz
Drób na 100 sposobów
Barowicz Tadeusz
- Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
- EAN: 9788325802103
- Ilość stron: 220
- Format: 17.4x24.6cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Drób na 100 sposobów - Barowicz Tadeusz
Z kaczką w kuchni, Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu z wołowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym, pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem, wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne sposoby. Proste w przygotowaniu, pozwala się łączyć z wieloma produktami spożywczymi, poczynając od warzyw i owoców, aż po ryby, jak również orzechy, zioła, sosy. Można je rozmaicie podawać, marynować, gotować i mieszać. Ta właśnie wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce mnóstwo pomysłów na przygotowanie tradycyjnego kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też kaczkę, gęś czy perliczkę. I jeszcze jeden ważny powód, dla którego warto mieć 100 sposobów na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka i indyka dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i niskokaloryczne stosowane jest szczególnie w kuchni dietetycznej, i to nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, ludzi starszych, kobiet w ciąży...
Szczegóły: Drób na 100 sposobów - Barowicz Tadeusz
Nazwa: Drób na 100 sposobów
Autor: Barowicz Tadeusz
Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
Kod paskowy: 9788325802103
Języki: polski
Ilość stron: 220
Format: 17.4x24.6cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.66 kg