Książka
  • Wydawnictwo: WNT
  • Rok wydania: 2009
  • ISBN: 978-83-204-3610-5
  • Ilość stron: 588
  • Format: 16.5x23.6cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 51,98 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 51,98 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Ogólna technologia żywności - Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna

Książka zawiera :



- charakterystykę głównych źródeł żywności

- surowców przemysłu spożywczego

- produktów spożywczych i ich jakości

- operacje mechaniczne i termiczne

- operacje typu dyfuzyjnego

- procesy i operacje fizykochemiczne

- procesy chemiczne

- procesy biotechnologiczne

- chłodzenie i zamrażanie

- ogrzewanie

- odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych

- zakwaszanie

- funkcjonalne dodatki do produktów

- mycie i dezynfekcja urządzeń

- pakowanie, przechowywanie, transport żywności

- gospodarowanie energią i wodą

- ochrona środowiska


Szczegóły: Ogólna technologia żywności - Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna

Tytuł: Ogólna technologia żywności
Autor: Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna
Wydawnictwo: WNT
Kod paskowy: 9788320436105
ISBN: 978-83-204-3610-5
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 588
Format: 16.5x23.6cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.95 kg


Recenzje: Ogólna technologia żywności - Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×