Ogólna technologia żywności
Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna
Ogólna technologia żywności
Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna
- Wydawnictwo: WNT
- Rok wydania: 2009
- ISBN: 978-83-204-3610-5
- Ilość stron: 588
- Format: 16.5x23.6cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Ogólna technologia żywności - Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna
Książka zawiera :
- charakterystykę głównych źródeł żywności
- surowców przemysłu spożywczego
- produktów spożywczych i ich jakości
- operacje mechaniczne i termiczne
- operacje typu dyfuzyjnego
- procesy i operacje fizykochemiczne
- procesy chemiczne
- procesy biotechnologiczne
- chłodzenie i zamrażanie
- ogrzewanie
- odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych
- zakwaszanie
- funkcjonalne dodatki do produktów
- mycie i dezynfekcja urządzeń
- pakowanie, przechowywanie, transport żywności
- gospodarowanie energią i wodą
- ochrona środowiska
Szczegóły: Ogólna technologia żywności - Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna
Tytuł: Ogólna technologia żywności
Autor: Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna
Wydawnictwo: WNT
Kod paskowy: 9788320436105
ISBN: 978-83-204-3610-5
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 588
Format: 16.5x23.6cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.95 kg