Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 Technikum
Procner Aleksandra
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Technikum
Procner Aleksandra
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2007
- ISBN: 9788302027895
- Ilość stron: 256
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 - Procner Aleksandra
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.
Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 - Procner Aleksandra
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Podtytuł: Technikum
Autor: Procner Aleksandra
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302027895
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Technikum » Klasa 1
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.28 kg