Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 Technikum

Książka

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Technikum

  • Wydawnictwo: WSiP
  • Rok wydania: 2007
  • ISBN: 9788302027895
  • Ilość stron: 256
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 39,50 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 39,50 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 - Procner Aleksandra

Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.

Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.


Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 - Procner Aleksandra

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Podtytuł: Technikum
Autor: Procner Aleksandra
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302027895
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Technikum » Klasa 1

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.28 kg


Recenzje: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 - Procner Aleksandra

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: